Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2005 Aurora, All Rights Reserved.

HEALING TAO
QI GONG EN MEDITATIE

door Arri Berghout


Deze training bestaat uit Chinees-daoïstische energie-oefeningen (qi gong of chi kung) en meditaties. Het is een vriendelijke, simpele en heel effectieve manier om het lichaam te ontspannen en soepel, sterk en vitaal te maken en ook om emotioneel in balans te komen.

De Chinees/Thaise leraar Mantak Chia heeft de oude Chinese kennis en levenskunst verzameld en uitgewerkt tot deze bijzondere training.

Je leert gebruik te maken van de uitgebreide Chinese kennis van ons energiesysteem, om je organen te verzorgen, je vitaliteit te versterken en stevigheid te ontwikkelen. Je werkt met aandacht en leert een zachte kracht te gebruiken: de innerlijke glimlach.
Alle oefeningen worden afgewisseld met een rustfase, waarin je het effect van de oefening diep laat uitwerken en je je steeds meer bewust wordt van wat er in je speelt. Het leven gaat stromen, een gevoel van welzijn groeit en je draagkracht wordt groter.

Door de zachte manier van werken zijn de cursussen ook zeer geschikt om bij vermoeidheid, ziekte en in een herstelperiode goed voor jezelf te leren zorgen en te ervaren dat je een kracht en levenslust kan ontwikkelen die niet uitput ook als de fysieke kracht en wilskracht hun begrensdheid hebben laten zien.

Arri Berghout beoefent sinds 1999 met enthousiasme Healing Tao. Ze is opgeleid door Ka Wah Choy en heeft ook bij diverse andere Healing Tao-instucteurs getraind. Ze assisteerde Ka Wah in de hersteltrainingen en nam veel over van de zachte en zorgvuldige werkwijze in deze groepen.

 

Naar begin van deze pagina

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Basiscursus

 

Wegens de sluiting van Aurora op de Herengracht eind juni, zal deze activiteit daarna niet meer op deze locatie plaatsvinden. De nieuwe cursuslocatie kunt u opvragen bij de docente, telefonisch of per e-mail.

 

Praktisch:
Iedereen kan meedoen. We doen lichte oefeningen staand, zittend op een stoel of soms liggend. Trek kleding aan waar je prettig in kan bewegen. Neem een warme trui of vest mee. We werken met de schoenen uit, op blote voeten, sokken of zachte ta ji schoentjes.

 

Aanmelden en informatie:
Tel. 020 - 634 28 82
E-mail: berghout@xs4all.nl

website: www.xs4all.nl/~berghout

Zie ook artikel:

Healing TAO: Oefenen met aandacht en inzicht