Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2006 Aurora, All Rights Reserved.

ZIJNSORIËNTATIE:  
Moderne levenskunst

door Peter Hofstee


Zijnsoriëntatie biedt een eigentijds pad dat Boeddhistische spirituele inzichten verbindt met moderne psychologische kennis. Zijnsoriëntatie helpt je te herinneren aan wat je ten diepste bent. Ook leert het de vaardigheden om dat handen en voeten te geven in je leven, je werk en je relatie.

Thema’s zijn o.a.: omgaan met gevoelens en verlangens, de waarde van boosheid, loslaten en discipline, overgave en vergeving, communicatie en relatie, egoloosheid en eigenheid, spiritualiteit en in de wereld staan.

Zijnsoriëntatie is de visie dat het altijd mogelijk is contact te maken met een inherent vrije en liefdevolle dimensie in jezelf. Hoe verkrampt, angstig en dwangmatig je ook bent, de oergrond van je bewustzijn is daar vrij van, net zoals een spiegel inherent vrij is van de reflecties daarin.  

Het is de specialiteit van Zijnsoriëntatie om bewustzijnsontwikkeling te verbinden met psychologische begeleiding. Zo kun je nieuwe inzichten en vaardigheden integreren in je leven. Op deze manier je leven tot vervulling brengen is ‘doen wat je wilt’.

We werken met lichaamswerk, meditatie, visualisatie, en praktijkoefeningen – alleen of in tweetallen.

Peter Hofstee (1962)
Ik bied individuele begeleiding, coaching en trainingen aan op het gebied van zingeving, functioneren in werk en privé, stressmanagement en herstel van burnout. Hierin stel ik bewustzijnsontwikkeling centraal omdat dit de sleutel is tot inspiratie, kracht en levenslust. Door dit te verbinden met psychologische begeleiding kun je dit integreren in je werk, je relaties en je leven en die tot vervulling brengen. 

Ik houd met heel mijn hart van de schoonheid, waarheid en kracht die tevoorschijn komt in dit werk.

Ik studeer sinds 1996 aan de School voor Zijnsoriëntatie. Ik ben geregistreerd als Zijnsgeoriënteerd begeleider en CSR burnout coach.

Aangesloten bij BvBZ (Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders BvZB), het CSR Centrum en de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches).

 

Naar begin van deze pagina

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Cursus

 

Wegens de sluiting van Aurora op de Herengracht eind juni, zal deze activiteit daarna niet meer op deze locatie plaatsvinden. De nieuwe cursuslocatie kunt u opvragen bij de docent, telefonisch, per e-mail, of vinden op zijn website.

 

Dag:  10 maandagavonden

Tijd: 19:30 - 22:00 uur

Kosten: €185 (per 10 lessen)

 

Informatie & aanmelden:

Peter Hofstee

Tel. 020 - 470 8857
Email: welkom@dezilverster.nl
Website: www.dezilverster.nl


Zijnsgeoriënteerde begeleiding wordt vergoed door meerdere zorgverzekeraars in de aanvullende zorgverzekering.

Zie ook: Meditatie in beweging

Reis voor de Ziel