Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2005 Aurora, All Rights Reserved.

KUNDALINI YOGA

& MEDITATIE


door Martie van Bakkum

 

Kundalini is Sanskriet voor "de opgerolde".

In de lessen wordt de kundalini energie opgewekt door fysieke oefeningen. Vervolgens wordt deze door de 8 kundalini energie centra door het lichaam omhoog gebracht. Door het op juiste wijze doorstromen van deze krachtenergie komt er balans in het voelen, handelen en in het nemen van beslissingen.

Zowel mentaal als spiritueel wordt men sterker en ervaren we liefde en verbondenheid met ons hogere zelf.


Bij kundalini yoga zijn de houdingen (asana’s) niet statisch; er wordt juist veel bewogen om energie op te wekken. Ook zijn er ademhalingsoefeningen (pranayama’s), mantra’s en meditaties (kriya’s). Door de laatste leer je beter omgaan met obstakels, zoals boosheid, verdriet e.d. Negatieve emoties transformeer je in positieve. Je uitstraling wordt krachtiger en vrolijker. Je woorden en handelingen komen meer met elkaar overeen. Deze yogavorm is ook zeer geschikt voor mensen met gewichtsproblemen.


De lessen worden altijd afgerond met een meditatie. Tussen de spanning van de oefeningen is altijd ontspanning door rust erna. Deze wisselwerking zorgt er ook voor dat de opgewekte energieën een helend effect hebben op lichaam en geest. Minder prettige emoties worden makkelijker herkend en verwerkt.


Martie van Bakkum (Mahatma Kaur) beoefent 12 jaar kundalini yoga. Zij heeft naast de yoga lerarenopleiding een Sat Nam Rasayan Healing opleiding gevolgd en een aantal trainingen o.a. in meditatie, Stresspreventie, Dharma opleiding.
Naast haar werk als yogadocent geeft zij ook meditatielessen, heeft een spirituele praktijk en is schilderes.

Verder geeft Martie regelmatig workshops met als uitgangspunt: uzelf te ontdekken en lief te hebben, eenvoudig te zijn in het hier en nu.

 

Naar begin van deze pagina

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Cursus

Dag: dinsdag

Tijd: 17.15 - 18.45 uur

Data: 12 jan. t/m 20 april (15 lessen)

Plaats: Voorzaal

Prijs: €150 per serie van 15 lessen

In overleg is betalen in 2 maandelijkse termijnen van €75 mogelijk.

Enkele les en proefles: €12,50

Instappen altijd mogelijk.

Proefles altijd mogelijk.


Informatie & aanmelding:

Tel. 020 - 468 7009 / 06 - 24 25 77 43

Email: martie.vanbakkum@orange.nl

website: www.healingbalance.nl