Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2005 Aurora, All Rights Reserved.

AURA READING: Het lezen
en vertalen van beelden

door Els Valstar


Stel de aura voor als een jas die om je heen hangt. Die jas kan wijd of nauw zijn, wollig of glad, dof of glanzend, fel gekleurd of grijs, met vlekken of gaten, lekker of benauwd zitten, enzovoort.

De knopen fungeren als de chakra's en de capuchon staat voor de bovenste energiecentra. De knoop van de kraag vertegenwoordigt de energie rond je keel (prop in de keel of behoefte om te zingen) en de onderste knoop de stuitchakra (voel ik me veilig, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien).

De binnenkant van de jas zit het dichtst op je huid en staat in contact met je fysieke gesteldheid. De buitenste laag laat de wisselwerking zien met de buitenwereld. Daartussen zit de emotionele laag: ben ik op mijn gemak met mezelf, vind ik mezelf de moeite waard.

Vanuit een onbevooroordeelde (trance)ruimte krijg je in een aurareading een beeld geschetst hoe je jas momenteel om je heen hangt. Voel ik me prettig? Welke stukken zijn aan vernieuwing toe, waarom valt die knoop er steeds af? Hoe kom ik aan die scheur? Waarom is de kleur verbleekt? Is hij warm genoeg? Biedt hij genoeg bescherming?

Al kijkend naar verschillende aspecten, komt er een hoofdthema naar voren, bijvoorbeeld verwaarlozing. Door in het licht te brengen waarom en waardoor een persoon zijn jas niet verzorgt of kan verzorgen, worden gebeurtenissen zichtbaar die hebben bijgedragen aan deze ontwikkeling vanaf de geboorte (en misschien al eerder) tot nu.

Bijvoorbeeld werkelijk verwaarloosd zijn als kind, niet gezien geweest zijn, geen contact hebben kunnen maken met de omgeving, afgesloten van voedingsbronnen. Als je geen voeding hebt gehad, fysiek, emotioneel of mentaal, dan heb je ook niet geleerd voor je jas te zorgen en van je jas te houden.

Door benoeming en beschrijving van de beelden, kijkt de gelezene naar een plaatje van zichzelf – je ziet je eigen jas. Door deze afstand en de kennis die je nu hebt, kan bevroren energie (vastgezette emotie) geneutraliseerd worden en weer in beweging komen. Dit kan een aanzet zijn om oude zaken los te laten en plaats te maken voor hernieuwd gebruik van je levensenergie – je geboorterecht.

Els Valstar is sinds 1995 met veel plezier bezig op het intuïtieve pad. Zij heeft de healing-opleiding bij het CLI in Utrecht gedaan en de reading-opleiding bij TranceArt in Den Haag. Verder heeft zij diverse sjamanistische cursussen gevolgd. Deze en haar dagelijkse meditaties zijn een grote inspiratiebron voor haar readings.

Naar begin van deze pagina

 

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Consulten

 

Duur:  ±1 1/2 uur.

Kosten:    €65 

Informatie & afspraken
Els Valstar
Tel. 020-624 2485
Email: evalavera@freeler.nl