Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2005 Aurora, All Rights Reserved.

Cranio-Sacraal Therapie

door Antonia Hendriks

(Lid NCSV)

 

Ervaar de stilte en kom thuis bij jezelf


Het Cranio-Sacraal systeem in evenwicht brengen is een reis, die je diep in contact brengt met je lichaam, hart en ziel. In de natuurlijke meditatieve staat die daaruit volgt, krijgt het zelfgenezend vermogen van het lichaam een krachtige impuls.


Het Cranio-Sacraal Systeem (CS) bestaat uit de hersenen, het ruggemerg, het dikke vlies dat daar omheen zit en het hersenvocht dat tussen de vliezen vloeit. Dit geheel en ook het zenuwstelsel daarbinnen, wordt beschermd door de vliezen, de botten van de schedel (cranium) en de wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Diep binnenin de hersenen wordt het cranio-sacrale ritme in gang gezet, als het ware de ademhaling van het zenuwstelsel.


Behandeling. Met mijn handen beweeg ik mee met het CS-ritme en geef waar nodig lichte druk op het CS-systeem. Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen.
Als je gezond bent is het ondergaan van een behandeling een manier om innerlijke rust en welbevinden te ervaren.

Talking to the heart
Ook wel somato emotional release genoemd, waarbij we de wijsheid van ons lichaam aanspreken. Onverwachte inzichten, een lach, een traan maar altijd een stap dichter bij jezelf.


Resultaat. Deze therapie heeft zijn waarde bewezen bij o.a. huilbaby’s, autisme, geboortetrauma, burn-out, hoofd-, nek- en rugpijn, hyperactiviteit, slaapstoornissen, whiplash, migraine, stress, gewrichtspijnen, tandenknarsen, oogklachten, allergieën, epilepsie, ADHD, evenwichtsstoornissen en aangezichtspijnen.


Opleiding en ervaring. Ik heb mijn opleiding Cranio-Sacraal Therapie gevolgd bij de Belgian Cranio-Sacral and Meditation Society en ben lid van de NCSV en RING.
Naast mijn werk als therapeut ben ik sinds 25 jaar verbonden aan de TCF, een Internationale T’ai Chi Foundation. Ik geef ook T’ai Chi- en meditatielessen.

 

Naar begin van deze pagina

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Consulten (also in English)

 

Wegens de sluiting van Aurora op de Herengracht eind juni, zal deze activiteit daarna niet meer op deze locatie plaatsvinden. De nieuwe behandellocatie kunt u opvragen bij de therapeute, telefonisch, per e-mail, of vinden op haar website.

 

Prijs: €65 per 1 uur en €80 per 1 1/2 uur

Informatie & afspraken:
Antonia Hendriks

Tel. 06 - 53 160 260

E-mail: AntoniaHendriks@msn.com

Website: www.antoniahendriks.eu


N.B. - Vergoeding ziektekostenverzekering:

afhankelijk van de polis.

 

Zomer 2010
Intensieve behandeldagen in Zuid-Frankrijk.
Bel voor informatie: 06 - 53 160 260

Naast Cranio-Sacraal Therapie geeft Antonia Hendriks ook stoelmassages.