Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2005 Aurora, All Rights Reserved.

KLASSIEKE HOMEOPATHIE & NATUURGENEESKUNDE
door Ivonne Zijlstra - lid N.V.K.H.

Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een geneeswijze die gebaseerd is op gelijksoortigheid: een (giftige) stof die bij gezonde mensen lichte verschijnselen opwekt, kan soortgelijke klachten bij zieke mensen genezen.

De geneesmiddelen worden bereid door de uitgangsstof afwisselend te verdunnen en te schudden, en te testen op gezonde mensen. Iedere mens is een uniek wezen en heeft daarom individueel gekozen geneesmiddelen nodig, die zijn zelf-genezend vermogen prikkelen tot herstel.
Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen vindt tijdens het eerste consult een uitgebreid vraaggesprek plaats. Dit totaal- beeld waarin tevens de klachten geclassificeerd worden, dient als basis voor de keuze van de meest passende geneesmiddelen tijdens de homeopathische behandeling.

Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die op een natuurlijke manier tracht de gezondheid te verbeteren. Door het lichaam te "prikkelen" worden processen in gang gezet die bijv. de weerstand verhogen, de bloedsomloop verbeteren, of de spijsvertering bevorderen. Mogelijkheden binnen de natuurgeneeskunde zijn o.a. voedingsvoorlichting, gezondheidsadvies, intuïtieve massage.

Voor welke klachten?

Lichamelijke klachten als hoofdpijn, keel- neus- en oorklachten, maag- en darmstoornissen, menstruatieklachten, slaapproblemen, vermoeidheid.
Emotionele klachten als verdriet, angst, nervositeit, agressie. Mentale klachten als leermoeilijkheden, concentratiestoornissen, verminderd geheugen.

Ivonne Zijlstra heeft haar opleiding afgerond aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum, waar zij afstudeerde in klassieke homeopathie met als bijvak voeding. Zij is geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging van Klassieke Homeopathen. Zij werkt daarnaast als verpleegkundige in de reguliere gezondheidszorg.

Naar begin van deze pagina

 

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Wegens de sluiting van Aurora oop de Herengracht eind juni, zal deze activiteit daarna niet meer op deze locatie plaatsvinden. De nieuwe behandellocation kunt u telefonisch opvragen bij de therapeute.

 

Consulten (also in English)

 

Consulten:

Het eerste consult duurt anderhalf uur.

Vervolgconsulten duren maximaal een uur.


Kosten:

Het eerste consult bedraagt €87,50 (incl. BTW)
Vervolgconsulten €19,00 per kwartier (€76 per uur)

Homeopathische geneesmiddelen zijn inbegrepen.

Informatie en afspraken:
Ivonne Zijlstra, tel. 020 - 643 8104

Vergoeding:
Via ziekenfondsen en verzekering, afhankelijk van de polis.