Centrum voor Natuurgeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling

Copyright ©2005 Aurora, All Rights Reserved.

MASSAGE: Aanraken met aandacht, voor een betere gezondheid

door Yolente Verbeek

Foto yolanthe Verbeek

Waarom een massage?
Gezonde, aandachtige aanraking is onontbeerlijk om gezond te blijven. In onze hectische, individualistische Westerse maatschappij hebben veel mensen hieraan een chronisch tekort. Aziatische volken hebben de heilzame werking van massage al duizenden jaren geleden ontdekt en voor hen is het vaak een normaal onderdeel van het dagelijks leven. Volgens het Holisme hebben de emotionele en geestelijke gesteldheid invloed op de lichamelijke staat en vice versa. Via een aangename lichamelijke behandeling als massage kun je iemand zich (geleidelijk) emotioneel en geestelijk beter laten voelen, hetgeen weer een direct gunstig effect heeft op zijn lichamelijke gezondheidstoestand. Dus: het geheel van lichaam én geest vaart er wel bij.

Klachten
U kunt om verschillende redenen naar de masseur gaan: ter algehele ontspanning, om u bewust te worden van uw lichamelijke, geestelijke en emotionele gesteldheid, of ter activering van de energiedoorstroming van uw lichaam. Voorbeelden van klachten waarin ik als masseur verbetering kan aanbrengen, zijn: stress, stijve en pijnlijke spieren, slapeloosheid, darmklachten, slechte bloedsomloop, hoofdpijn, vermoeidheid, verdriet, angst, depressie, en algemene verstoringen van de energie in uw lichaam.

Massages werken direkt in op zowel het bewustzijn als het onderbewustzijn van de cliënt en natuurlijk op het lichaam zelf, dat zijn eigen intuïtie heeft.

Hoe ik te werk ga
In mijn opleiding heb ik geleerd te werken volgens een massagevorm gebaseerd op de oude Chinese leer der meridianen (energiestromen in het lichaam), maar ook om algehele ontspannende en/of activerende lichaamsmassages te geven. Een sessie begint met een vraaggesprekje, waarna ik samen met de cliënt bepaal of ik een meridiaanmassage geef, of een volledige lichaamsmassage.

Bij de meridiaanmassage volgt na het gesprek een korte inspectie, eventueel een bewegingsonderzoek, een bindweefselonderzoek, een energetisch behandelplan en de massagebehandeling.

Bij de massage van het hele lichaam worden door middel van diverse handgrepen de gebieden met te veel (spier)spanning ontspannen en de gebieden met te
weinig spanning geactiveerd.

Yolente Verbeek heeft haar opleiding tot Masseur gevolgd bij Leffelaar Opleidingen-Veerman College. Zij schoolt zich jaarlijks bij op het gebied van massage. In het verleden heeft Yolente gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, en de Hogeschool Holland (Tekstschrijven). Naast haar werk als masseur is Yolente werkzaam in de publieksinformatie.

 

 

 

 

Naar begin van deze pagina

Terug naar onze startpagina
Terug naar vorige pagina

Consulten (also in English)

 

Tarieven:
       30 minuten:   €25

       60 minuten:   €44

       75 minuten:   €50
       90 minuten:   €60

    5-behandelingenkaart (1 uur): €180

    Kadobon voor 1 massage (75 min): €45

Informatie & afspraken:
Tel. 06 - 178 162 15
E-mail: mandorla.massage@gmail.com